Soukromá střední škola gastronomie

Již více než 30 let

Teatender kurz

Osnova – základní Teatender kurz

  • co je to čaj
  • legenda pro zajímavost na začátku
  • botanika rostliny
  • přirozené prostředí růstu – nároky a podmínky pěstování – prostředí, živiny, pěstování – planě x na plantážích atd.
  • odrůdy
  • sklizeň – dle období, způsoby sklizně – strojově x ručně (legenda panny a zlaté nůžky)
  • zpracování – druhy čaje – zelený, červený, bílý (nejznámější čaje)
  • geografie + specifika a druhy čajů pro danou oblast, způsoby pití
  • skladování + kvalitativní znaky čaje – jak poznat kvalitní čaj
  • čajový obřad – základy, principy, typy, provedení
  • degustace – základy, chuťové a aromatické profily čajů
  • mixologie – základy, pravidla, tři drinky


1. den 8:00 – 16:00 (s přestávkou na oběd)

dopoledne

  • základní formace o čaji – prezentace – historie, botanika čajovníku, druhy čaje.

odpoledne

  • příprava jednotlivých druhů čaje do konviček – základní charakteristiky čaje
  • základy mixologie – principy, postupy, tipy, 3 koktejly na ukázku
  • homework – zamyslet se, vlastní nápady do zítra, (kromě čaje suroviny?)


2. den 8:00 – 16:00 (s přestávkou na oběd)

dopoledne

  • základní principy čajového obřadu
  • pravidla a principy degustace, chuťový profil, degustace do testerů – vysvětlení základů (příprava na soutěž)

odpoledne

  • koktejly a nápady žáků
  • test – certifikát


Cena kurzu : 1850kč/os
Termín :
13. – 14. 2 2023

Počet osob : 9 – 12 osob

Zadejte co hledáte