Osnova – základní Teatender kurz
- co je to čaj
- legenda pro zajímavost na začátku
- botanika rostliny
- přirozené prostředí růstu – nároky a podmínky pěstování – prostředí, živiny, pěstování – planě x na plantážích atd.
- odrůdy
- sklizeň – dle období, způsoby sklizně – strojově x ručně (legenda panny a zlaté nůžky)
- zpracování – druhy čaje – zelený, červený, bílý (nejznámější čaje)
- geografie + specifika a druhy čajů pro danou oblast, způsoby pití
- skladování + kvalitativní znaky čaje – jak poznat kvalitní čaj
- čajový obřad – základy, principy, typy, provedení
- degustace – základy, chuťové a aromatické profily čajů
- mixologie – základy, pravidla, tři drinky
1. den 8:00 – 16:00 (s přestávkou na oběd)
dopoledne
- základní formace o čaji – prezentace – historie, botanika čajovníku, druhy čaje.
odpoledne
- příprava jednotlivých druhů čaje do konviček – základní charakteristiky čaje
- základy mixologie – principy, postupy, tipy, 3 koktejly na ukázku
- homework – zamyslet se, vlastní nápady do zítra, (kromě čaje suroviny?)
2. den 8:00 – 16:00 (s přestávkou na oběd)
dopoledne
- základní principy čajového obřadu
- pravidla a principy degustace, chuťový profil, degustace do testerů – vysvětlení základů (příprava na soutěž)
odpoledne
- koktejly a nápady žáků
- test – certifikát
Cena kurzu : 1850kč/os
Termín : 13. – 14. 2 2023
Počet osob : 9 – 12 osob