Jako každoročně i letos pořádáme pro studenty naší školy baristický kurz – základní pod odborným vedením Romana Pospíchala – baristy společnosti Tonino Lamborghini, hlavního komisaře baristy CBA, člena SCAE
V předchozích letech jsme také pořádali baristické kurzy “ Od keře ke kávě“. Kurz je pořádán Školou kávy pod odborným vedením Roberto Trevisana – certifikovaného lektora CBA a nositele mezinárodního titulu Nejlepší koordinátor Speciality Coffee Assn. of Europe. Je také zakladatelem mezinárodní soutěže baristů Barista open.
Úvodní kurz je pořádán v prostorách školy.
Obsah kurzu :
- seznámení s kávou, jejím původem
- správnou přípravou kávy, ukázky přípravy espressa, capuccina a latte
- správná příprava mléčné – pěny, studenti si sami vyzkouší přípravu espressa a mléčné pěny
Na závěr obdrží certifikát
Délka kurzu : 2 dny
Cena kurzu : 3 000,-
Termín kurzu : 13. – 15. 3. 2023
Fotogalerie z baristického kurzu konaného v dubnu 2015
Specializační kurz Latte art
Cena kurzu :
Termín kurzu :