Kód a název oboru : 65-41-L/51 Gastronomie
Dosažený stupeň vzdělání : střední vzdělání s maturitní zkouškou
Forma studia : dálková
Délka studia : 2 roky
Podmínky přijetí : odevzdání řádně vyplněné přihlášky ( lze ji stáhnout v sekci přihlášky )
výuční list v tříletém učebním oboru kuchař/kuchařka,číšník/servírka nebo kuchař-číšník
Přijímací řízení pro daný školní rok se koná na základě a v souladu s nařízením MŠMT ČR v platném znění
Nástavbové maturitní studium oboru Gastronomie ( 65- 41- L/ 51) je určeno pro absolventy učebních oborů kuchař/kuchařka, číšník/servírka a oboru kuchař-číšník. Studium prohlubuje a rozšiřuje dosavadní odborné i všeobecné poznatky na požadovanou úroveň úplného středního odborného vzdělání
Výuka se uskutečňuje podle školního vzdělávacího programu
Obsah vzdělávání tvoří :
- všeobecně vzdělávací předměty – český jazyk, cizí jazyky , matematika, základy přírodních věd
- odborné předměty – hotelový provoz, management a marketing, ekonomika, účetnictví, cestovní ruch, informační a komunikační technologie, právní nauka , speciální technologie
Organizace studia :
- konzultace dálkového studia se konají každý týden vždy ve čtvrtek v době od 11,50 – 18,00 hod.
Absolventi se mohou uplatnit ve středním a vyšším managementu, získají odbornou kvalifikaci pro provozování restaurace či jiného gastronomického zařízení.
Školné : 18 000,- Kč ročně