V březnu 2016 získala naše firma CERTIFIKÁT PROVĚŘENÁ SPOLEČNOST, je přiznán firmám, které se mohou pochlubit tím, že nemají negativní ohlasy od svých klientů a obchodních partnerů. Proces certifikace je založen na moderní metodě, která umožňuje definovat tzv. ukazatel názorů pomocí inovativních informačních technologií. Certifikát vystavilo centrum výzkumu názorů klientů s.r.o.
Gratulujeme studentce naší školy Barboře Kociánové k získání prestižního ocenění v rámci ČR " Mladý řemeslník roku 2020"
Ambasador ovocných destilátů společnosti Rudolf Jelínek, lektor České barmanské asociace a odborník na molekulární mixologii v jedné osobě. To je Achim Šipl – profesionální barman s více jak dvacetiletou praxí, který se navíc stále úspěšně účastní barmanských soutěžích v Česku i v zahraničí. Přes jeho vytíženost si před Vánoci udělal čas na třídenní kurz molekulární mixologie pro mladé barmany, kteří jeho prezentaci doslova hltali.
Studenti Soukromé střední školy gastronomie na Praze 8 tak měli jedinečnou příležitost seznámit se s využitím molekulární mixologie v praxi. Kurz obsahovat úvod do mixologie včetně historie, nastínil hlavní trendy při výrobě drinků, vnímání a hodnocení potravin a v rámci jednotlivých kapitol představil technické plyny, kouře a vůně, bubliny, zmrzliny, mražení, sycení, barvivo, tresti, sférifikaci – kuličkování, pěny, espumy, bubliny, infuze, prach, uzení, kouření, nakuřování, gelifikaci – želírování, krystaly, cukrovou vatu, brushing – brašování, kartáčování, krusty. Kromě teorie měli studenti možnost praktické zkoušky a degustace. Velmi úspěšná byla zmrzlina mnohých chuťových variant, na jejíž přípravě se podíleli samotní účastníci kurzu. Vznikly tak zajímavé chuťové variace většinou z kombinace tří složek: sirupů Monin, 30% smetany a džusu.
Více foto v naší fotogalerii - Molekulární mixologie
Jsme moc rádi, že jsme, již tradičně, mohli podpořit prestižní akci ve Španělském sále Pražského hradu dne 3.12.2019 - Slavnostní koncert SONS ČR (Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR) konaný pod záštitou prezidenta České republiky Miloše Zemana a arcibiskupa pražského, kardinála, Mons. Dominika Duky a za účasti ministra zdravotnictví ČR.
Děkujeme našim žákům a Bc. Ivetě Šlajchové za příkladné zajištění této akce.
David Švábenský a jeho kurz pro mladé barmany
Studium na odborných školách lze žákům obohatit o speciální barmanské či baristické kurzy, které vedou akreditovaní lektoři CBA. Dnes jsme navštívili Soukromou střední školu gastronomie na Praze 8, která svým studentům zprostředkovala několikadenní základní barmanský kurz pod vedením Davida Švábenského z Bar akademie.
„O naše kurzy je zájem nejenom ze strany škol, ale školíme pochopitelně i zaměstnance restaurací, kaváren a barů. Na webu www.barakademie.cz máme s dostatečným předstihem vyvěšenou nabídku plánovaných kurzů. Naším působištěm není pouze Brno, ale jsme schopni předat vzdělání i do dalších regionů,“ představil krátce nabídku služeb Bar akademie David Švábenský.
A čemu se základní barmanský kurz věnoval?
V aktuálním čísle časopisu Svět Hotel&Gastro o nás napsali na straně 47.
Celý časopis online k přečtení - http://svethg.cz/wp-content/uploads/2019/11/SHG_new.pdf
Dne 10.10.2019 se naší žáci účastnili juniorské barmanské soutěže CBA v rámci veletrhu v Praze 9-Letňanech - For Gastro & Hotel.
1.místo – Barbora Kociánová
2.místo – Jaklub Valenta.
Blahopřejeme našim žákům k vynikajícímu umístění a Bc. Ivetě Švédové za velmi kvalitní přípravu žáků na barmanskou soutěž.
Umístění viz - https://www.cbanet.cz/souteze/2019/Fot-Gastro-2019_-vysledkova-listina.pdf a také viz článek v odborném tisku - https://www.cbanet.cz/cba_clanek&id=4653