Vyhledávání

Přihlášení


Certifikát
Důvěryhodná firma

Důvěryhodná firma 2015

Důvěryhodná firma 2016

V březnu 2016 získala naše firma CERTIFIKÁT PROVĚŘENÁ SPOLEČNOST, je přiznán firmám, které se mohou pochlubit tím, že nemají negativní ohlasy od svých klientů a obchodních partnerů. Proces certifikace je založen na moderní metodě, která umožňuje definovat tzv. ukazatel názorů pomocí inovativních informačních technologií. Certifikát vystavilo centrum výzkumu názorů klientů s.r.o.

Jarní prázdniny ( 24.2.- 1.3.2020 ) - PŘIHLÁŠKY
Odevzdávání přihlášek ke studiu v období jarních prázdnin je možné ve středu ( 26.2.) a v pátek (28.2.)  9 - 11 hod.
V ostatních dnech po kontaktu na telefon 605272882 ( p.Maierová) nebo 702018347
( p.Zelenka). Kontakt je také možný na e-mail info@skolagastronomie.cz 

Akce v měsíci únoru 2020:
10.2. - 14.2.2020  Barmanský kurz
11.2. - 21.2.2020  Didaktické testy Čj, Aj, M - maturitní třídy denní i dálkové studium
Motivační prospěchový program pro žáky platný od 1.2.2020 - zveřejněno na informační nástěnce školy

Molekulární mixologie v podání Achima Šipla

IMG 6664

Ambasador ovocných destilátů společnosti Rudolf Jelínek, lektor České barmanské asociace a odborník na molekulární mixologii v jedné osobě. To je Achim Šipl – profesionální barman s více jak dvacetiletou praxí, který se navíc stále úspěšně účastní barmanských soutěžích v Česku i v zahraničí. Přes jeho vytíženost si před Vánoci udělal čas na třídenní kurz molekulární mixologie pro mladé barmany, kteří jeho prezentaci doslova hltali.

Studenti Soukromé střední školy gastronomie na Praze 8 tak měli jedinečnou příležitost seznámit se s využitím molekulární mixologie v praxi. Kurz obsahovat úvod do mixologie včetně historie, nastínil hlavní trendy při výrobě drinků, vnímání a hodnocení potravin a v rámci jednotlivých kapitol představil technické plyny, kouře a vůně, bubliny, zmrzliny, mražení, sycení, barvivo, tresti, sférifikaci – kuličkování, pěny, espumy, bubliny, infuze, prach, uzení, kouření, nakuřování, gelifikaci – želírování, krystaly, cukrovou vatu, brushing – brašování, kartáčování, krusty. Kromě teorie měli studenti možnost praktické zkoušky a degustace. Velmi úspěšná byla zmrzlina mnohých chuťových variant, na jejíž přípravě se podíleli samotní účastníci kurzu. Vznikly tak zajímavé chuťové variace většinou z kombinace tří složek: sirupů Monin, 30% smetany a džusu.

Více foto v naší fotogalerii - Molekulární mixologie

Naši partneři



Hotel Ambassador







logo-adria

logo-deminka

logo-savic

logo-u-supa

hotel u prince

hotel logo 987 prague

logo blue orange

Gastro Plus  Gastro Tv

Sdružení soukromých středních škol Čech, Moravy a Slezska   Sdružení soukromých středních škol Čech, Moravy a Slezska   Česká barmanská asociace  Asociace kuchařů a cukrářů České Republiky  Asociace číšníků České Republiky