Vyhledávání

Přihlášení


Certifikát
Důvěryhodná firma

Důvěryhodná firma 2015

Důvěryhodná firma 2016

V březnu 2016 získala naše firma CERTIFIKÁT PROVĚŘENÁ SPOLEČNOST, je přiznán firmám, které se mohou pochlubit tím, že nemají negativní ohlasy od svých klientů a obchodních partnerů. Proces certifikace je založen na moderní metodě, která umožňuje definovat tzv. ukazatel názorů pomocí inovativních informačních technologií. Certifikát vystavilo centrum výzkumu názorů klientů s.r.o.

Závěrečné zkoušky ve školním roce 2020/2021 – bližší informace k ZZ naleznete ve složce Pro studenty – podsložka Závěrečné zkoušky

Maturitní zkoušky ve školním roce 2020/2021 - bližší informace k maturitním zkouškám ( včetně pokynů k opravným a náhradním zkouškám za 1. pololetí školního roku 2020/2021) naleznete ve složce Pro studenty - podsložka Maturitní zkoušky Termíny konání maturitních zkoušek jsou zde také zveřejněny.

Maturitní obory : Přijímací zkoušky v rámci přijímacího řízení pro školní rok 2021/2022 se nekonají.

Molekulární mixologie v podání Achima Šipla

IMG 6664

Ambasador ovocných destilátů společnosti Rudolf Jelínek, lektor České barmanské asociace a odborník na molekulární mixologii v jedné osobě. To je Achim Šipl – profesionální barman s více jak dvacetiletou praxí, který se navíc stále úspěšně účastní barmanských soutěžích v Česku i v zahraničí. Přes jeho vytíženost si před Vánoci udělal čas na třídenní kurz molekulární mixologie pro mladé barmany, kteří jeho prezentaci doslova hltali.

Studenti Soukromé střední školy gastronomie na Praze 8 tak měli jedinečnou příležitost seznámit se s využitím molekulární mixologie v praxi. Kurz obsahovat úvod do mixologie včetně historie, nastínil hlavní trendy při výrobě drinků, vnímání a hodnocení potravin a v rámci jednotlivých kapitol představil technické plyny, kouře a vůně, bubliny, zmrzliny, mražení, sycení, barvivo, tresti, sférifikaci – kuličkování, pěny, espumy, bubliny, infuze, prach, uzení, kouření, nakuřování, gelifikaci – želírování, krystaly, cukrovou vatu, brushing – brašování, kartáčování, krusty. Kromě teorie měli studenti možnost praktické zkoušky a degustace. Velmi úspěšná byla zmrzlina mnohých chuťových variant, na jejíž přípravě se podíleli samotní účastníci kurzu. Vznikly tak zajímavé chuťové variace většinou z kombinace tří složek: sirupů Monin, 30% smetany a džusu.

Více foto v naší fotogalerii - Molekulární mixologie

Naši partneři



Hotel Ambassador







logo-adria

logo-deminka

logo-savic

logo-u-supa

hotel u prince

hotel logo 987 prague

logo blue orange

Gastro Plus  Gastro Tv

Sdružení soukromých středních škol Čech, Moravy a Slezska   Sdružení soukromých středních škol Čech, Moravy a Slezska   Česká barmanská asociace  Asociace kuchařů a cukrářů České Republiky  Asociace číšníků České Republiky